Over ons

Kromhout

Begin 2020 namen de huidige eigenaren ’t Kromhout over en na een korte maar intensieve verbouwing kon het restaurant op 1 juni worden geopend.

’t Kromhout is door zijn rijke historie een begrip binnen de Brummense gemeenschap, niet in de laatste plaats door zijn centrale ligging aan het Marktplein. ’t Kromhout kent een historie als uitspanning, hotel en transformeerde in de loop van de twintigste eeuw naar café-restaurant.

De kaart is continentaal, maar rijk gevarieerd. De wijnkaart mag, mede dankzij de samenwerking met wijnhandel Schaapveld in Zutphen, indrukwekkend worden genoemd.

’t Kromhout hecht aan lokale verbindingen, die tot uiting komen in relaties met niet alleen de eerdergenoemde wijnhandel, maar ook de koffiebranderij ‘De Pelikaan’ uit Zutphen. De plaatselijke keurslager is een zeer gewaardeerd leverancier, evenals het lokale biologisch dynamische tuinbouwbedrijf ‘De Meander’ en de plaatselijke ambachtelijke bakker.

Verder kenmerkt ’t Kromhout zich door een bewuste aandacht voor ‘food waste’. Bijgerechten zijn om die reden op de kaart apart geprijsd, zodat onze gasten bewuste keuzes maken, waarin ons bedienend personeel hen ter zake kundig kan adviseren.