Traiteur

De chefs van 't Kromhout maken zich sterk om 'food waste' tegen te gaan

Dat heeft in samenwerking met o.a. de plaatselijke Gildeslager van Dijk en de eigenaren van biologisch dynamisch landbouwbedrijf 'De Meander' (ook gevestigd in Brummen) tot indrukwekkende resultaten geleid.

De slager kocht tot voor kort jus in voor 'wederverkoop'. De samenwerking met van Dijk zorgde ervoor dat de chefs van 't Kromhout jus maken die we niet alleen in ons restaurant gebruiken, maar die ook te koop is bij van Dijk. Hetzelfde geldt voor verschillende BBQ sausen. Een 'win-win' waarmee bovendien 'food waste' wordt tegengegaan.

'De Meander' levert produkten die, bijvoorbeeld door afwijkende vorm of formaat moeilijker te verkopen zijn. O.a. door fermentatie technieken toe te passen resulteerde dat in produkten als 'oerkomkommer' (zoetzuur) en gedroogde (en gerookte) Jalapeño. De oerkomkommer is deel van o.a. het garnituur van de hamburger. De gedroogde, gerookte Jalapeño's verdwijnen in een pepermolen om tal van vleesgerechten, maar ook sausen, op smaak te brengen.

Er zijn 6 producten.

Item 1-6 van 6 in totaal item(s)

Actieve filters